2013-02-14 19:39:40• hírek • Szatmar.ro

Újabb esély a Tasnád – Margitta útszakasz felújítására

Újabb esélyt kapott a Tasnád és Margitta közötti útszakasz felújítása, ezért a Szatmár Megyei Tanács csütörtöki rendkívüli ülésén megszavazták az aktualizált technikai-gazdasági mutatókat. Adrian Stef tanácselnök az ülés közben elárulta, hogy felmerült a Művészeti Iskola elköltözésének lehetősége.

A rendkívüli ülés 13 napirendi pontja közül a legnagyobb kaliberű határozat egyértelműen a Tasnád - Margitta útvonalat érinti. A Szatmár és a Bihar Megyei Tanács valamint Tasnád és Margitta város önkormányzata még 2008-ban hozta tető alá azt az együttműködést, melynek célja a két város közötti országút modernizálása. Akkor viszont nem sikerült megnyerni a támogatást a Regionális Operatív Programhoz benyújtott pályázattal. A programban megmaradt pénzeket azonban az Európai Unió most újra leosztja, így ez a pályázat is finanszírozást nyert. Ehhez azonban szükség volt arra, hogy a négy szerződő partner elfogadja az infláció miatt megváltozott technikai-gazdasági mutatókat és felvállalja a 2%-kos önrész garantálását.

Az illető útvonalon közel húsz kilométer esik Szatmár megye oldalára. „Ha ez az útvonal elkészül, akkor a megye azon részén élők könnyebben el tudják majd érni az Észak-Erdélyi Autópályát", mondta Stef. Megfeledkezve arról, hogy a kormány az idei költségvetésből semmilyen összeget nem különített el az autópálya bővítése céljából.

A tanácsosok áldásukat adták arra, hogy a megyei tanács együttműködési megállapodást kössön az angliai Suffolk grófság tanácsával, a Bethany Szociális Szolgáltatások Alapítvánnyal, a SERA Romania Alapítvánnyal, ,az ASSOC Egyesülettel valamint, a Nagybányai (!) Szociális Közszolgáltatások osztályával egy olyan központ létrehozásáról, ahol a családon belüli erőszaknak áldozatául eső nőknek nyújtanak majd segítséget.

Végezetül Stef elárulta, tárgyalásokat folytat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal valamint az érintett intézményekkel, hogy a Művészeti Iskola az egykori 5-ös számú Általános Iskola helyére, a Sajátos Nevelési Igényű Gyerekek Integrált Tanintézete az egykori 13-as iskolába költözzék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: