2017-03-27 11:30:59• hírek • Szatmár.ro

Újabb eredményes versenyhétvégén vannak túl a kölcseys diákok

Szavalóversenyen és tantárgyversenyeken bizonyítottak a diákok.

A Terra földrajzverseny megyei szakaszán a VII. osztályos Poszet Kinga (felkészítő tanára Nagy Tünde) továbbjutott, és részt vesz a májusi országos döntőn.

A megyei tantárgyversenyeken is szépen szerpeltek a kölcseys diákok: angolból Fábry Koppány IX. osztály (tanára Zsók Andrea), magyarból Képíró Dorottya  XI.osztály (Bagosi Ilona tanítványa) képviselhetii a megyét és az iskolát az országos döntőn.
 
A Hevesy György Kémiaverseny országos szakaszán Éles Júlia (VII. osztály) IV. helyezett lett és dicséretet kapott. Kegyes Dávid (X. C osztály) a Gheorghe Spacu megyeközi kémiaversenyen szintén dicséretet szerzett. Mindketten Átyim Erzsébet tanárnő tanítványai.
 
A Kányádi Sándor Szavalóverseny megyei szakaszán a legkisebb kölcseysek remekeltek. A harmadik osztályos Korcsmáros Zsófia (tanítónő: Kallós Enikő) első helyezett lett. Második díjat kapott az előkészítős Mészáros Hanna (tanítónő: Urbán Tünde), dicséretben részesült a szintén előkészítős Butean Dániel (tanítónő: Sárosi Melinda).
 
A hétvége talán legkülönlegesebb eredménye A mi Európánk nemzetközi vetélkedő döntőjén Kürti Tünde csapata által megszerzett első helyezés. A csapat tagjai Lázin Áron, Nagy Balázs és Nagy Dávid, mindhárman a XII. E osztály tanulói. A verseny történetében első alkalommal lett a címvédő újra győztes! A nyereményük, a vándorkupán túl, újból egy Brüsszeli út.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: