2016-02-25 17:24:19• hírek • Szatmár.ro

Újabb épületet néztek ki új székhelynek

Csütörtökön folytatódott a Szatmár Megyei Tanácsnál az alárendelt intézmények tevékenységének, terveinek a bemutatása.

Színes és gazdag tevékenységgel büszkélkedik a Mircea Deac vezette Szatmári Művészeti Iskola. A megyei tanács kis gyűléstermében megtartott sajtótájékoztatón bemutatták a 2015-ös évi rendezvények sorát,  amelyek között ott volt az intézmény megalapításának 110. évfordulója alkalmából szervezett eseménysorozat is. Emellett táncversenyt, klasszikus gitár versenyt és pop-rock megmérettetést is szerveztek a tavalyi évben a kisebb koncertek, tematikus előadások mellett.

A tehetséggondozó intézményben számos képzőművészeti ág, zenei stílus és hangszer kedvelői fejleszthetik tudásukat a kiválasztott területen. A tanfolyamokon a részvétel fizetéses, ebből termel saját bevételt az iskola. A 2013-as évben több mint 245 ezer lej folyt be, 2014-ben ez az összeg 299 ezer lejre emelkedett, a 2015-ös bevétel pedig 275 ezer lej volt.

Az idei évi tervek között szerepel több terem hangszigetelése, egy haszongépjármű megvásárlása és az iskolán belüli térfigyelő rendszer kiépítése is. Megtartják a már népszerű, hagyományos rendezvényeiket, emellett a kisiskolások között is népszerüsítenék a tanfolyamaikat.

De a legfontosabb dolog egy új székhely megtalálása lenne. Az iskolának rengeteg tanulója van - különösen a klasszikus gitár szak kiemelkedően népszerű. Szóba került már a Wolfenbüttel utcában található egykori 5-ös Számú Általános Iskolába való költözés, ám ebből nem lett semmi, pedig a sok teremben kényelmesen elfértek volna a különböző tanfolyamok. Az iskola épületével egyébként a polgármesteri hivatalnak is tervei vannak - ők az ortodox líceum néhány osztályát költöztetnék ide.

Adrian Stef megyei tanácselnök elmondása szerint peres úton a Szatmár Megyei Tanács birtokába került az egykori párt kantin épülete, amely a Szatmár Megyei Múzeum szomszédságában, az Árpád (Vasile Lucaciu) utcában található. Ennek az épületnek a kihasználásán gondolkodnak, például ez lehetne a következő székhelye a Szatmári Művészeti Iskolának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: