2014-05-13 23:59:26• hírek • Szatmar.ro

Berei volt a sztár Erdődön is!

A szenzációs eredményt elérő birkózót klubja és az önkormányzat vezetői is köszöntötték.

Berei Lénárd volt a nap sztárja kedden Erdődön: a 17 évnél fiatalabbak számára kiírt Európa-bajnokságon ezüst érmet szerző birkózót köszöntötte klubja, valamint a helyi önkormányzat vezetői.

A bulgáriai Szamokovban elért fantasztikus eredmény kapcsán Tudor Barbul edző az orosz származúsú litván birkózó ellen megvívott elődöntőt elevenítette fel. „Az orosz volt az esélyesebb, és mikor véget ért a meccs, sokan jöttek oda hozzám gratulálni. Egy oroszt legyőzni mindig nagy dolog, ezt mutatja például, hogy az Eb-n a 10 súlycsoportból ötöt az oroszok nyertek meg", mesélte a mester.

Amint az természetes, Berei nem csak a nemzetközi szakemberek elismerését vívta ki a döntőbe jutással. „A román szövetség elnöke is megjegyezte, hogy Lénárd nem csak erős, de ésszel is birkózik, ami ilyen korban még nemigen jellemző a birkózókra", büszkélkedett tanítványával Barbul. „Mondtam is neki a mérkőzés előtt: hogy ha lesz türelmed, nem rohansz előre, akkor felborítva a papírformát döntős lehetsz. Volt neki és megcsinálta", folytatta.

Berei legközelebb júliusban Szlovákiában, a szintén a kadett korosztály számára megrendezésre kerülő világbajnokságon bizonyíthat. Edzője szerint azonban a 16. életévét januárban beltöltő fiú ennél is jóval tovább juthat: akár Tokióig. „Ha így folytatja, jövőre fényesebb lesz az érem, és hat év múlva a tokiói olimpiára is ki fog jutni. Viszont támogatni kell, mert ennek hiányában az iskola befejezése után elkallódik, mint történt az sok más többre hivatott birkózónkkal", figyelmeztetett Barbul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: