2008-02-03 13:34:14• hírek • Szatmár.ro

Újabb elektromos sportkocsi-terv szivárgott ki

nzapaoto1Jó hír a környezetvédőknek: egyre népszerűbb trend alternatív hajtású járműveket gyártani.
Albert Lam, a Lotus egykori főnöke nagy, ám trendi fába vágta a fejszéjét: a ma.hu információi szerint a Teslával konkuráló elektromos sportkocsi fejlesztését tervezi új cégével, a ZAP-pal, és kínai partnerével, a China Youngman Automotive Group-pal.

Az egyelőre még csak digitális formában bemutatott, Alias nevű modell bő egy éven belül jelenne meg a piacon: kétüléses, háromkerekű autó lesz a tervek szerint, amit két, egyenként 160 lóerős kerékagymotor hajtana - így 5,7 másodperc alatt gyorsulna 100 km/h-ra, végsebessége 160 mérföld körül lenne, egy feltöltéssel pedig 240 kilométert tudna megtenni. Az impozáns tervek akár hihetőek is: a nagy konkurens Tesla kifejlesztésében is közreműködött a Lotus, így a szakértelem adott.

Az Alias névre hallgató állítólag jó esélyekkel indulhat a Tesla ellenében: hasonlóan kényelmes, dinamikus, olcsón fenntartható, és komoly vezetési élményt kínáló kocsi. Harmadakkora áron: 30 ezer dollárért (nagyjából ötmillió forint) árulnák, köszönhetően a kínai partner költséghatékony megoldásainak.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: