2011-11-01 11:32:05• hírek • Póti Orsolya

Több postai alegységet vontak össze Szatmár megyében

A Román Posta újjászervezési politikája következtében év végéig mintegy 1400 alkalmazottjától kénytelen megválni, a leépítés első lépése pedig az alegységek összevonása volt.

Szatmár megyében az újjászervezés első fázisában mintegy 26 postai egységet szüntettek meg, ebből egyet viszont újraalakítottak, a második szakaszban pedig hét egységet szerveztek át - tudtuk meg Radu Nicoaról, a Szatmár Megyei Posta üzemeltetési igazgatójától.

Az igazgató a kedd délelőtti sajtótájékoztató keretében hangsúlyozta, az átszervezés nem jelenti azt, hogy a települések szolgáltató nélkül maradtak, ugyanis ezekben kisebb postai ügynökségeket alakítottak ki, amelyek a postai ügynökök tulajdonában lévő ingatlanban, otthonában működnek.

Az újjászervezés első szakaszában Szatmár megyében a következő településeken szüntették meg az postai egységeket: Alsó-Berekszón, Alsó-Homoródon, Bagoson, Csaholyban, Csögön, Csomaközön, Domahidán, Érkőrösön, Kraszna-Szent Miklóson, Madarászon, Meggyesgombáson (Dumbrava), Nántűn, Piskároson, Ráksahegyen, Sándormajoroson (Paulian), Szakaszon Szilágykorondon, Tasnádcsányon, Tasnádorbón, Tasnádszarvadon, Ugocsakomlóson, Vadaspusztán (Gelu), Vezenden. Ezekből sikerült Madarászon visszaállítani az egységet, és remélik a második fázisban még öt településen sikerül újraszervezni a postát.

Az újjászervezés második szakaszában hét Szatmár megyei postahivatalt szüntettek meg, és alakítottak át ügyfélfogadóvá, így az újvárosi, az alsó-szopori és a szatmárhegyi postahivatalokat, valamint a lázári, sándorhomoki és peleskei hivatalokat. Az érendrédi ügyfélfogadót ügynökséggé alakították át.

Mint megtudtuk Szatmár megyében összesen 16 postahivatal működik, ezek közül a megyeközpontban három várja szolgáltatásaival az ügyfeleket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: