2009-05-13 20:11:10• hírek • Gozner Gertrud

Újabb elbocsátások várhatók

Aurelia Fedorca alprefektus vezetésével ült ma össze a szatmári Prefektusi Intézmény keretén belül működő Társadalmi Párbeszéd Bizottság. A bizottságot a Megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség igazgatója, Doina Iura tudósította a megyei munkaerőpiac helyzetéről.

A bizottság tagjait arról informálták, hogy a megyében az utóbbi időben elszaporodtak a kollektív elbocsátások, és május-június folyamán ez a tendencia tovább folytatódik. Összesen 222 dolgozótól válnak meg ebben az időszakban a helyi vállalatok. Tömeges elbocsátások várhatóak az Electroluxnál és a Draxlmaiernél, de a legtöbb esetet a könnyűipari cégeknél jeleztek.

A megyében a szabad munkahelyek száma jelen pillanatban 286 darab, míg a munkanélküliek száma 7111, ennyien vannak bejelentve a hivatalnál. Az ügynökség igazgatója szerint Szatmár megye krónikus munkahelyhiánnyal küzd, annak tükrében, hogy hamarosan újabb elbocsátások várhatóak.

Doina Iura azt is elmondta, hogy az elkövetkezőkben gondok lehetnek a munkanélküli segély kifizetésénél, mert nem áll a rendelkezésükre a szükséges összeg. Ezt csak abban az esetben kerülhetik el, ha a költségvetésből újabb pénzösszegeket utalnak ki a számukra.

A legtöbb elbocsátás a könnyűipari cégeknél lesz

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: