2011-07-27 16:05:28• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb egyirányúsítások és parkolási tilalmak

Több szatmárnémeti utca, útszakasz és járda „sorsáról" született döntés szerdán a Közlekedésbiztonsági Bizottság havi ülésén, amelyen néha bizony nehéz volt követni, hogy az illetékesek mit is akarnak, illetve, hogy bizonyos döntésekre miért is van szükség.

Az Adrian Albu alpolgármester által elnökölt és vezényelt ülés elején szó esett arról, hogy a napokban felújított Ruha István átjáró Rákóczi (Mihai Viteazul) utca felőli végében egy oszlopot szereltek be (hogy ezt miért nem lehetett a felújítás előtt?), amelyhez az ott dolgozók egy kulcsot kapnak majd, így csak ők hajthatnak be oda autóval.

Szintén szó esett a 14-es lakónegyedről is, ahol eddig 233-an kérvényezték, hogy fenntartott parkolóhelyeik legyenek egy meghatározott összegű bérleti díj fejében. Ebben a lakónegyedben összesen 859 parkolóhelyet alakítottak ki az elmúlt években, így az illetékesek leszögezték: marad hely a látogatók, vendégek autóinak is.

A 14-es negyednél maradva döntés született arról is, hogy a Tisza utca Szamos piac és a posta épülete közötti ága egyirányú legyen a Prahovei út felé (tehát a negyedből kifelé), míg a Tisza utca másik ága „befelé" válik egyirányúvá.

Döntés született arról is, hogy tilos lesz a parkolás a Wolfenbüttel utca egy részén (a 40 és 50 szám közötti részen) valamint szerdától törvényessé vált az, ami évtizedek óta bevett szokás volt: az Alexandru Ioan Cuza utcán szabad lesz a parkolás a buszmegállóval szembeni oldalon - amint azt lenti fotónk bizonyítja, az autósok eddig sem erre a döntésre vártak.



Amint a képen látható, egyeseket a buszmegálló tábla sem akadályoz meg a parkolásban


A legnagyobb vitát és a legnagyobb káoszt azonban a 16-os lakónegyed ügye váltotta ki. Ilyés Gyula polgármester korábban többször is elmondta, hogy azért építettek tíz parkolót és másfél ezer parkolóhelyet, hogy az autók ott álljanak s ne az utcákon. Ennek nyomán a Sanatatii utca teljes hosszában vált tilossá a megállás; a Brandusa utcán a Musetel és Crizantemei utcák közötti részen szinten tilos lesz a parkolás, akárcsak a Rozmarin utcán a menetirány szerinti sávon.

Egyirányúsították továbbá a Muncii utcát a Capricorn es a Musetel utcák közötti szakaszon, elvetették viszont azt a javaslatot, hogy az Astronautilor utcán a Károlyi út irányába is lehessen haladni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: