2009-12-11 19:32:09• hírek • Balog Anita

Újabb drámai vereség

A lelátó roskadozot a drukkerektől, a sztárnak számító Steaua pedig egy izzó hangulatú meccsen csupán egyetlen ponttal tudott nyerni a Szatmárnémeti VSK otthonában.

A huszonötszörös bajnok Steaua csapatát látta vendégül a VSK, s valószínüleg senkinek sem okozott meglepetést, hogy soha ennyi drukker nem volt eddig jelen a kézilabdacsapat meccsén.

A Steaua a sztárok és toronymagasan esélyesek nyugalmával kezdte a meccset, meg is találva számításukat, hiszen a kissé talán megilletődött szatmári gárda egyetlen percig sem tudott vezetést szerezni az első félidőben. A második félidőben viszont szinte szárnyra kaptak a szatmári fiúk, Szavics két találatával egy pontra meg is közelítették az ellenfelet, majd az örjöngő drukkerek buzdítása közepette egy gólos előnyre is szert tettek,19-18-ra alakítva az eredményt. A Steaua megérezte, hogy ebből még baj lehet, erősítettek és a vezetést egyszer megszerezték, egyszer elvesztették.

Tagadhatatlan, hogy az eredmény - különösen a végeredmény - alakulásában nagy szerepe volt a Nagyszebenből érkezett Dordea-Zaulet bírópárosnak. A kisebb Steaua-segédletek mellett egy gólvonal előtt kiütött labdát gólnak ítéltek, amitől már végleg elszakadt a szatmári cérna, és emiatt két játékost is kiállítottak. A VSK különösebb gondok nélkül vészelte át az emberhátrányt. Hat perccel a vége előtt egy ponttal vezetett a Steaua, de megint kettős emberelőnyhöz jutottak, ez pedig már sok volt a szatmáriaknak. A Steaua három gólos előnyre tett szert, s ezt már nem sikerült ledolgozni, akkor sem, amikor 22 másodperccel a vége előtt egy pont hátrányal és hármas emberelőnyben játszhatott a VSK.

Nemzeti Liga, 13. forduló: Szatmárnémeti VSK–Steaua 28-29 (13-16).

A szatmári gólszerzők: Oláh 5, Surducan 4, Burszacs 4, Savlovschi 4, Birtalan 3, Szavics 3, Viszbovszkij 3, Nagy 1. A további program, szombat: Székelyudvarhelyi HC–Medgidiai CSM, Kolozsvári U Transilvania–Tg. Jiu-i Pandurii, Suceavai Bucovina–Resicabányai UCM (Digi Sport, 12.00). Vasárnap: Brassói Rom Cri–Bákói Ştiinţa, Dinamo–Konstancai HCM, Temesvári Poli–Nagybányai HC Minaur.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: