2010-11-19 15:29:03• hírek • Póti Orsolya

Újabb csempészett terméket találtak

144 doboz férfi parfümöt találtak egy máramarosi férfi autójában a Szatmár megyei határrendészek. Ebben az évben eddig közel 30 gépjárművet foglaltak le különböző bűncselekmények miatt.

November 17-én, a délelőtti órákban a Csanálosi Határátkelőnél többek között egy Máramaros megyei férfi iratait ellenőrizte a hatóság. A külföldi rendszámú Volkswagen típusú gépjárművel rendelkező férfi az országba szeretett volna átjönni. A rutinellenőrzés során a 34 éves N. Calin nagybányai lakos iratain kívül autóját is átvizsgálták, melyben 144 doboz parfümöt találtak a határrendészet emberei.

A megtalált parfümök értéke 25.488 lej volt, azonban a nagybányai férfi nem tudott a termékek származását bizonyító dokumentumokat felmutatni. N. Calin a helyszínen azt nyilatkozta: a termékeket egy budapesti piacon vásárolta 650 euró értékben, és kizárólag saját használatra szerezte be azokat. A termékeket lefoglalták, és férfi ellen eljárást indított a határrendészet.

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség területére ebben az évben 30 olyan autót szállítottak, melyeket egy-egy leleplezett bűncselekmény alkalmával foglaltak le a határrendészek.

Ezek közül az ügyészség határozatának értelmében négyet a biztosító cégeknek adtak át (egy traktort, egy Volvo tehergépjárművet, egy Komatsut és egy Porche Cayenne típusú autót), és egy Opel Vectra típusú autót a Vámügyi Hivatalnak. Továbbá öt gépjárművet a Pénzügyi Hivatal kapott meg, értékesítés céljából, és két Volkswagen típusú gépjármű vissza került  a tulajdonosához - áll a  Szatmár Megyei Határrendészeti Hivatal sajtóközleményében.


144 doboz parfümöt foglaltak le a határrendészek
144 doboz férfi parfümöt foglaltak le a határrendésze


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: