2015-12-22 17:15:15• hírek • Szatmár.ro

Újabb buszt vásárolhat a Transurban

A tanácsosok segítenek: kipótolják a Transurban által megspórolt pénzt, hogy egy újabb buszt vehessen.

A kedden megtartott rendkívüli városi tanácsülésen a tanácsosok a Transurban támogatásáról döntöttek. Arról van szó, hogy bár a megyeszékhely tömegközlekedéséért felelős vállalat idén hat - két csuklós és négy hagyományos - használt, de jó állapotban levő autóbuszt vásárolt, tartalékaiból még egy gépjárművet tudnának venni, amennyiben a városi tanács még pár ezer lejjel támogatná őket.

A tanácsosok megszavazták a kiutalandó összeget, így hamarosan a Transurban autóbuszparkja még egy használt, Mercedes típusú 18 személyes kisbusszal fog bővülni. Mint kiderült, ezt fogják használni a vásárlók szállítására az Auchan hipermarketbe.

A tanácsülésen egy másik Transurbant érintő téma is szerepelt volna, ám ezt levették a napirendről. A közszállítás áfája 24 százalékról 20 százalékra csökken a következő évtől, így olcsóbbá kellene válnia a buszjegynek is. Ám az 1,93 lejes jegyet az automaták nem tudják kezelni és amúgy is minimális a különbség, így valószínűleg marad a 2 lejes jegyár. Erről kellett volna szavazni, ám lekerült a napirendről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: