2016-03-24 08:58:32• hírek • MTI

Újabb bukaresti polgármester a DNA hálójában

Megvesztegetés elfogadása és pénzmosás gyanújával őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Neculai Ontanut, Bukarest második kerületének polgármesterét, ő már az ötödik a főváros 2012-ben megválasztott hat kerületi és főpolgármestere közül, aki korrupciógyanú miatt került rács mögé.

A Románia Haladásáért Országos Szövetség (UNPR) főtitkári tisztségét betöltő Ontanu állítólag több mint nyolcvanezer négyzetméternyi államosított bukaresti telek visszaszerzését könnyítette meg egy üzletembernek 2006-2007-ben, ennek fejében pedig egy 1500 négyzetméteres bukaresti telket fogadott el megvesztegetésként. Az akkor négymillió eurót érő ajándék átvételében és értékesítésében a DNA szerint közvetítők játszottak szerepet: többek között az a Loredana Claudia Radu ügyvéd, aki Victor Ponta jogi képviseletét látja el a volt miniszterelnök nemrég kezdődött korrupciós perében.

A 2012-es választásokon Bukarest hat kerülete közül ötben az akkor kormányon lévő Szociálliberális Szövetség (USL) polgármesterjelöltjei szereztek mandátumot, a második kerület volt az egyetlen kivétel, ahol - a kormánykoalícióban szintén részt vevő - UNPR jelöltje győzött, a kerületet 2000 óta vezető Neculai Ontanu személyében.

A DNA azóta - az USL támogatásával függetlenként megválasztott - Sorin Oprescu főpolgármester politikai pályáját is derékba törte, és négy kerületi polgármestert is hosszabb-rövidebb időre rács mögé küldött. Ítéletek még nem születtek ezekben az ügyekben. A négy éve megválasztott bukaresti kerületi polgármesterek közül csak a harmadik és hatodik kerületi elöljárónak van esélye végigvinni mandátumát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: