2013-07-02 16:31:03• hírek • Szatmár.ro

Újabb borismereti előadás a Consult Scolarinál

A helyek száma ugyan korlátozott, de még lehet jelentkezni a Wine Princess borászatot bemutató előadásra.

A 2013-as évben a szervező Consult Scolari Egyesület felnőttképzési palettáján kiemelkedő szerepet kapott a borismeret: sikeres alapfokú és középszintű borismereti tanfolyamokat szerveztek, amellett pedig a borok szerelmesei különböző előadásokon is elmélyíthetik tudásukat.

A következő ilyen előadáson a ménesi Wine Princess borászattal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, ennek tulajdonosa, Balla Géza fog előadást tartani. Az előadást természetesen borkóstolás  követi.

Ménes, a hajdani híres történelmi borvidék Arad-hegyalján, hosszú ideig feledésbe merült a XX. század forgatagában. A legendás vörös aszúk, a fűszeres Kadarkák, az egykoron Európa-szerte híres nagytestű, bársonyos ménesi vörösborok és szelíd Királyleánykák vidékén létrejött pincészet 1999 óta arra törekszik, hogy e borvidék visszanyerje régi patináját, hírnevét. A 70 hektáros szőlőbirtoknak 85%-án kék, 15%-án fehérszőlőt termesztenek.

Ugyan korlátozott a helyek száma, de még lehet jelentkezni az előadáson való részvételre. A jelentkezés feltételeiről érdeklődni Szakács-Orha Imrénél lehet a 0751-513-159-es telefonszámon illetve az imre.szakacs@consultscolari.ro e-mailcímen.

Előadást tartottak Románia borairól

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: