2009-11-02 14:13:39• hírek • Ferenczi Noémi

Újabb bölcsődei helyek

Hétfőn ünnepélyes keretek között mutatták be a SPAS munkatársai a „Tara Minunilor" bölcsőde legújabb csoportját, így még hússzal bővült a bölcsődei helyek száma Szatmárnémetiben.

Néhány hónappal ezelőtt kezdődött meg az az átszervezési folyamat mely keretében a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) bizonyos szociális intézményeket átvett a Megyei Tanácstól - közöttük a Prichindel szociális bölcsődét - valamint tervbe vette a bölcsődei helyek bővítését, annak érdekében, hogy az az igényeknek megfelelően, minél több három év alatti gyermeket befogadhasson. Nemrég sor került a Prichindel szociális óvoda ünnepélyes átvételére, hétfőn pedig az átszervezés lezárásaként, a „Tara Minunilor" bölcsőde legújabb csoportjának bemutatására.

Az ünnepségen jelen volt Ilyés Gyula polgármester, aki örömét fejezte ki, hogy újabb „lyukat sikerült betömni" a helyi szociális problémák tekintetében. Doina Vasut igazgatónő és Kincses Daniela, a bölcsőde vezetője megköszönték az önkormányzat támogatását, majd körbevezették a meghívottakat a bölcsőde Tisa utcai épületében. Az új csoport a LADO, emberjogi-védelmi civil egyesület által eddig használt helyiségekben működik összesen húsz hellyel.

A SPAS által felügyelt intézményekben jelenleg 210 gyermek bölcsődei ellátásáról gondoskodnak. A „Punguta cu doi bani" nevű bölcsődében 40, a „Tara Minunilor"-ban 80, a „Harap Alb"-ban 20, a „Dumbrava Minunata"-ban szintén 20, az „Alba ca Zapada" nevet viselő bölcsődében szintén 20 és végül, a „Prichindel" szociális bölcsődében még 40 gyermek felügyeletét biztosítják. Mindegyik intézményben pszichológus, valamint egyéb egészségügyi és szociális feladatot ellátó személyzet gondoskodik a kicsik egészséges fizikai és szellemi ellátásáról.


Szakképzett személyzet gondoskodik a kicsik ellátásáról
Szakképzett személyzet gondoskodik a kicsik ellátásáról


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: