2018-07-27 11:58:46• hírek • Oszkó Viktória

Újabb biciklist gázoltak

Ezúttal egy 70 éves férfi szenvedett balesetet, miközben kerékpározott. Az eset Avasújfaluban történt, bár a történteket nem a helyszínről jelentették a rendőröknek, hanem már az avasfelsőfalusi kórházból.

Történt ugyanis, hogy a lajosvölgyi áldozat július 26-án a délelőtti órákban éppen Avasújfaluban tekert, amikor egy 69 éves sofőr autójával elgázolta. A félig-meddig becsületes autós nem hagyta cserben a póruljárt idős férfit, egy másik autóba pattant és a sebesültet kórházba szállította. Igen ám, csakhogy a rendőrséget nem értesítette az esetről!


A hatóságok közbenjárására kiderült, hogy nyomós oka volt a sofőrnek arra, hogy autót váltson: bár volt jogosítványa, de arra a járműkategóriára, amivel a balesetet okozta, nem volt érvényes. Mi több, az a rögtönzött alkoholteszt is pozitív eredményt hozott, amit a rendőrök végeztettek el az autóssal. A levegőben mért alkoholszint 0,03 mg/l-es értéket mutatott. Vélhetően ez az érték a baleset történtekor jóval magasabb volt.


Mivel a biciklivel közlekedő férfi súlyos testi sérüléseket szerzett, a balesetet okozó sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés, baleset helyszínének elhagyása, illetve a járműkategóriának nem megfelelő jogosítvánnyal való közlekedés miatt indítottak eljárást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: