2010-07-02 23:41:00• hírek • Póti Orsolya

Újabb biciklis megmozdulás

A szervezők a június 3-án tartott, első szatmárnémeti biciklis felvonulást július 1-én, csütörtökön is megismételték. A résztvevők délután fél 6-tól a Római Katolikus Székesegyház előtt kezdtek el gyülekezni.

A Minimal Mass elnevezésű biciklis felvonulás legelőször június 3-án tartották meg Szatmárnémetiben. Az első megmozduláson résztvevők már akkor egyöntetűen eldöntötték, hogy minden hónap első csütörtökjén megszervezik a felvonulást. A havi rendszerességgel tartandó megmozdulás célja, hogy a biztonságos közlekedés érdekében több kerékpárutat alakíttassanak ki az önkormányzattal.

Az első felvonuláson a zuhogó eső ellenére közel ötvenen kerékpároztak egy órán keresztül Szatmárnémeti belvárosi utcáin. Július 1-én, csütörtök délutántól pedig közel kilencvenen vettek részt a felvonuláson. A biciklisek most is egy órán keresztül tekertek a város utcáin, de ezennel  "A város az enyém is" - "Orasul este si al meu" feliratokat tűzték fel.  Az útvonal az Főtéren zárult, ahol egy néhány perces flash mob vette kezdetét.

A Minimal Mass-eket szervező kezdeményező csoport blogján (www.bringasok.wordpress.com vagy www.biciclisti.wordpress.com) , melyen az akciót is hirdették,  javaslatokat lehet tenni egy használható kerékpárút-hálózat kialakítása érdekében.




"A város az enyém is!" - "Orasul este si al meu!"


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: