2013-02-19 16:56:40• hírek • Szatmár.ro

Újabb aradi vereség

A VSK legközelebb csütörtökön 12.30-tól hazai pályán a Brassói Olimpia együttesét fogadja.

A nagy rivális otthonában játszott és kikapott a Szatmárnémeti VSK, ráadásul elég nagy különbséggel: 19-cel többet dobtak az aradiak.

- Csalódott vagyok, az első félidő még tetszett, a lányok is motiváltan játszottak. A másodikban viszont az Arad sokkal határozottabb volt, a rutinos kosarasainak köszönhetően megérdemelten nyert. A bajnokság egyre érdekesebb lesz, én hiszem, hogy a bajnoki címért mi is harcban leszünk, de egyelőre csak ennyire vagyunk képesek” – nyilatkozta Fleseriu a mérkőzést követően.

A hétfő esti összecsapás első negyedében ötpontos előnyre tettek szert a hazaiak, a folytatásban pedig csak nőtt a különbség. A második negyedben 34:22 is volt a különbség, de ekkor még a szatmáriaknak sikerült 3 pontra felzárkózniuk. A második félidőben aztán főleg Givens remek teljesítményének köszönhetően az aradiak elhúztak és már be sem lehetett hozni a végére 19 pontosra duzzadó előnyt.

- A védekezésben agresszívebbnek kellet volna lennünk, néha sikerült is így játszani, de szerintem a bírók nem egyformán ítélték meg a szabálytalanságokat, és ez meghatározó volt. Ezt a mérkőzést hamar el kell felejtenünk, és már készülődhetünk a Targoviste elleni derbire, melyen mindenképpen nyerni akarunk. Az elmúlt bajnokságban a hatodik helyről kezdtük a rájátszást, az Aradot akkor legyőztük, és most is mindent meg fogunk tenni ezért. Többet már nem hibázhatunk, minden meccset meg kell nyernünk - mondta Orosz Andrea, a csapatkapitány.

 

Nemzeti Liga, 23. forduló: Aradi BC ICIM-Szatmárnémeti VSK 82:63 (20:15, 18:20, 25:14, 19:14). Az aradi pontszerzők: Givens 25 (12 lepattanó), Brosovszky 18, Risper 12, Milovanovics 11, Bartee 6, Laplante 6, Wirth 4. A szatmári pontszerzők: Freeman 17, Drye 15, Parau 12, Orosz 8, Whittington 5, Szlimák 2, Ivan 2, Kovacsevics 2. Játszott még: Ardeleanu, Giurgiu.

További eredmények: Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC-Craiovai SCM 70:47, Marosvásárhelyi Nova Vita-Temesvári BCM Danzio 76:69, Brassói Olimpia-Targovistei CSM 43:73, Rapid-Alexandriai CSB Teleorman 63:66.

A következő forduló, csütörtök: Szatmárnémeti-Brassó. Szombat: Craiova-Arad, Gyulafehérvár-Temesvár, Kolozsvár-Rapid, Târgovişte-Nagyvárad, Alexandria-Sepsiszentgyörgy.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: