2014-04-02 15:56:52• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb állatmaradványokat találtak Szatmárnémetiben – ezúttal fél tonnát

Illusztráció
Illusztráció

Kedden, áprlis elsején újabb jelentős mennyiségű állati maradványt találtak Szatmárnémetiben - bő egy éven belül immár negyedik alkalommal. A hatóságok szerint az esetek között nincs összefüggés - de nincs megoldásuk sem.

Az ipari park és a kutyamenhely közelében folydogáló Homoród csatornában egy amatőr horgász lett figyelmes arra a bűzlő csomagra, amelyről később kiderült: összesen 630 kilogramm állati maradványt, húst és csontot tartalmaz. Elsősorban szarvasmarháét és sertését. Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság helyszínre érkezett szakembereinek véleménye szerint minden jel arra mutat, a húst és a csontokat szakértő kezek darabolták fel.

A bűzlő csomagot aztán az állati tetemek elszállításáért és megsemmisítéséért felelős dési cég vette „gondjaiba".

Bő egy év alatt ez már a harmadik olyan eset, hogy Szatmárnémetiben vagy annak közelében állati tetemek maradványaira bukkannak. Legutóbb február közepén Lázári és Pusztadaróc között, a kamionos terelőút közelében találtak 250 kilogrammnyi állati maradványt, elsősorban rókák, őzek és vaddisznók testrészeit. Azt megelőzőleg január közepén bukkantak vadállatok maradványaira nagyjából egy kilométerrel odébb. Ám emlékezhetünk arra az esetre is, amikor 2013 február 13-án a Szatmárnémetitől alig 20 kilométerre található Túrterebestelep közelében bukkantak 68 lókoponyára.

A hatóság szerint a négy eset között nincs összefüggés. Mint ahogy semmiféle eredmény sincs. Legalábbis a hatóság semmi hasonlóval nem tudott előrukkolni.

Az eset még bizarrabbá válik, ha arra a botrányra gondolunk, amely néhány hete sepert végig Románián és amelyben hamis és lejárt hústermékek után nyomozott a hatóság. Szatmár megyében is...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: