2015-11-02 15:17:35• hírek • fotó: Ovidiu Domide

Újabb áldozatot követelt a terelőút

Újabb áldozatot követelt hétfő kora reggel a teherforgalmat elterelő útszakasz Szatmárnémeti mellett: a Lázáriba és Pusztadarócra tartó utakat összekötő terelőúton árokba borult egy kamion.

A fehér színű, szatmári rendszámú MAN típusú nyergesvontató vezetője a baleset után azt nyilatkozta, egy szemből érkező gépkocsinak akart utat biztosítani, ezért húzódott ki jobbra. A jelek szerint a kelleténél sokkal jobban. A mintegy 24 tonnányi, a bútorkészítéshez használt préselt falemezből álló rakományával a kamion az árokba borult. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt.

A 2013-ban átadott, egy millió euróból megépített terelőút célja, hogy kivezesse Szatmárnémeti északi részéből a teherforgalmat. Csakhogy a jelek szerint pont a teherforgalom számára alkalmatlan a mintegy három és fél kilométernyi bekötőút, amely mindössze hat méter széles - fél métererrel keskenyebb, mint ami a tervekben szerepel, derült ki egy 2014 végi vizsgálat során. Ennek következtében pedig nem számít rendkívülinek, hogy kamionok borulnak az úttest melletti árokba...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: