2015-07-24 13:20:41• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb áldozatot követelt a Szamos – a holttestet pénteken találták meg

Az elmúlt napok kánikulájában nem csoda, hogy sokan a vízben keresik a felüdülést. A strandok vagy az aquapark biztonságos, ám esetleges zsúfoltsága miatt sokan választják a Szamost. A folyó pedig idén is szedi áldozatait - legutóbb péntek délelőtt találtak benne egy holttestet Szatmárnémeti és Szatmárpálfalva között.

„Kicsit feljebb horgászom és gondoltam megnézem, itt ki ül. Mikor ideértem, akkor vettem észre, hogy két kéz meredezik az ég felé a folyóban. Átkiabáltam a túlpartra, hogy ember van a vízben, majd Szamosba vetettem magam. A csontkeményre meredt holttestet kihúztam a partra, majd értesítettem a hatóságokat" - mesélte egy szatmárudvari férfi a helyszínen a rendőrség és a sajtó képviselőinek.

Mindez péntek délelőtt 10 óra körül történhetett. A helyszínre érkező szakembereknek nem is kellett használatba venniük a gumicsónakot, hisz a holttest már a szárazon volt. Az Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének képviselői megerősítették, hogy egy nappal korábban, csütörtök délután már kerestek valakit a Szamosban, ám nem találták. Azt egyelőre nem tudták megerősíteni, hogy a csütörtökön keresett személy és a pénteken megtalált holttest ugyanaz.

Ami biztos, csütörtökön egy 42 éves férfi ugrott bele a Szamosba a helyiek által Kopasz-partnak nevezett folyószakaszon,  ám már nem jött fel a víz színére.  A Kopasz-part pedig alig néhány száz méterrel van lennebb a folyón. A pénteken talált férfi is 40 év körüli, arcán vérzés nyomai látszottak, és nem volt rajta csak egy fürdőnadrág...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: