2020-03-30 15:32:56• hírek • Bede Emőke

Újabb Szatmár megyei személyeket bírságoltak meg az otthoni karantén elhagyása miatt

Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Annak ellenére, hogy a médiában és a közösségi oldalakon is rendszeresen felhívják a figyelmet az otthonmaradás fontosságára, mégis vannak olyanok, akik az óvintézkedésekre fittyet hányva még a lakhelyi elkülönítés szabályait sem tartják tiszteletben.

Szatmár megyében csak az elmúlt 24 óra leforgása alatt a hatóság emberei 2563 lakhelyi elkülönítés alatt álló személyt ellenőriztek. Mint kiderült, négy renitens nem tartotta be az otthoni karanténra vonatkozó szabályokat, magyarán szólva elhagyták lakhelyüket. Az egyenruhások erről azonnal értesítették a közegészségügyi igazgatóság munkatársait, akik e személyeket összesen 20 ezer lejre bírságolták, további intézkedésként pedig beszállították őket egy intézményes karanténba is. Ezzel kapcsolatban mindenképp tudni érdemes, hogy ilyenkor az a bizonyos számláló újraindul, tehát az intézményes karanténban is 14 napot kell eltöltenie az érintetteknek.


Ugyanakkor a rendőrség emberei vasárnap során 174 olyan személyt is igazoltattak, akik a 3-as számú katonai rendelet ellenére indokolatlanul hagyták el otthonukat és nem tudtak felmutatni saját felelősségre kiállított nyilatkozatot vagy munkahelyi igazolást sem. E személyeket összesen 307 600 lejre bírságolták a hatóság munkatársai.


Ellenőrzésre kerültek továbbá az olyan vállalkozások is, melyeknek a fentebb említett rendelet értelmében fel kellett függeszteniük tevékenységüket. A vasárnap során ellenőrzött 53 cég egyike sem szegte meg ezen előírást, így a területen egyetlen pénzbírság sem került kiszabásra – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: