2020-04-01 12:38:04• hírek • Bede Emőke

Újabb Szatmár megyei szállodát neveztek ki karanténközpontnak

Április 1-től kezdve a Tasnádon található szállodák egyike karanténközpont lesz – osztotta meg a hírt hivatalos Facebook-oldalán a helyi polgármesteri hivatal.

Ez természetesen nem azt jeleni, hogy e hotelben koronavírussal fertőződött személyeket fognak elszállásolni, hanem olyanoknak nyújt majd 14 napra szállást e hely, akik a vörös zónába tartozó országokból térnek haza. A lakókat szigorúan őrizni fogják, illetve az ígéretek szerint azt sem fogják nekik megengedni, hogy elhagyják a szobáikat. A Tasnádi Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint elképzelhető, hogy a közeljövőben további hoteleket alakítanak majd e céllal.
 

Az eredeti bejegyzés után nem sokkal a polgármester újabb posztot tett közzé, melyben pontosítja, hogy minden tőle telhetőt megtett, hogy az intézményes karanténba kerülő személyeket ne Tasnádon helyezzék el, hiszen a város életében rendkívül nagy szerepe van a turizmusnak. Ennek ellenére a katonai rendeletekkel nem lehet vitába szállni, az egyetlen, aki nemet mondhatott volna e kérésre, az az érintett hotel tulajdonosa.
 

Az ilyen jellegű intézkedésekre egyébként azért van szükség, mert egyre nő azon személyeknek a száma, akiket intézményes karantén alá vontak az illetékes hatóságok. Ugyanis már nem csak azokról van szó, akik Olaszországból, Francia-, Német-, vagy Spanyolországból, netán Iránból térnek haza, hanem azokról is, akik nem hajlandóan betartani a lakhelyi elkülönítés szabályait. A legutóbbi rendelkezés szerint e renitens személyekre nem csak pénzbírságot szabnak ki, de átszállítják őket egy karanténközponba, ahol újfent 14 napot kell eltölteniük az érintetteknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: