2020-04-22 11:36:46• hírek • Bede Emőke

Újabb Szatmár megyei pácienst nyilvánítottak gyógyultnak

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal által naponta közreadott adatok szerint jelen pillanatban (április 22.) 267 személyt tartanak intézményes megfigyelés alatt, további 547 fő pedig 14 napos otthoni elkülönítését tölti.

Noha az otthoni elkülönítés betartása az érintettek túlnyomó többségének szerencsére nem okoz gondot, mégis rendszeresen buknak le olyan renitens személyek, akik ilyen-olyan indoknál fogva nem tartják be a szabályokat. Ezen személyek nyakába nem csak egy tetemes pénzbírság, de egy büntetőjogi eljárás is szakad. Ugyanakkor érdemes azt is tudni, hogy a rendelkezések értelmében a lakhelyi elkülönítés szabályaira fittyet hányókat intézményes karanténba szállítják, ahol újfent 14 napot kell az illetőnek eltöltenie, ennek költségeit pedig saját zsebből kell fizetnie.


A kormánybiztosi hivatal mindemellett azt is közölte, hogy újabb pácienst nyilvánítottak gyógyultnak, így mostanra 19-re nőtt azon Szatmár megyei személyek száma, akik ismét koronavírus-mentesnek mondhatják magukat. Újabb elhunytakról nem érkezett jelentés, azaz Szatmár megyében továbbra is 6 halálesetet írnak a fertőzés számlájára a hatóságok. A kedden 13 órakor közzétett adatok szerint megyénkben a fertőzés romániai megjelenése óta 46 személyről bizonyosodott be, hogy koronavírussal fertőződött meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: