2018-03-21 08:30:27• hírek • Bede Emőke

Újabb Szamos-hídról írtak alá szerződést

Március 20-án Színérváralján írták alá azt a szerződést, melynek értelmében hamarosan komp helyett hídon kelhetünk át a Szamoson.

A Szatmár és Máramaros megye határában felépülő híd az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) által nyújtott támogatás segítségével valósulhat meg. Ha elkészül, az Avas és a Bükkalja településeit kapcsolja majd össze. A Máramaros megyei Erdőszáda (Ardusat), Felsőszivágy (Asuaju de sus), Farkasaszó (Farcasa) és Gardánfalva (Gardani) települések, illetve a Szatmár megyei Remetemező (Pomi), Szamosborhíd (Valea Vinului), Kolcs (Culciu), Szatmárpálfalva (Paulesti) és Borválaszút (Crucisor) sokkal könnyebben közelíthetik meg Szinérváralja városát, illetve a két szomszédos megye municípiumatit, Szatmárnémetit és Nagybányát.
 

Szinérváralja polgármestere, Gabriela Tulbure elmondta, hogy a 15 695 900 lejes összköltségvetésű projekt mérföldkőnek számít a régió gazdasági, kulturális és szociális fejlődésében is. „Jelenleg Szinérváralja és Remetemező között közvetlen kapcsolatot csak egy komp teremt, de ez sokszor használhatatlanná válik a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt” –mondta el az elöljáró, majd azt is hozzátette, a híd megvalósulásával az általa vezetett város és a Kolozsvár közti távolság is csökken kb. 60 kilométerrel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: