2009-03-05 17:30:58• hírek • Szatmár.ro

Újabb RallySprint futamot rendeznek

Március 14.én, szombaton újabb RallySprint futamra kerül sor a megyei bajnokság keretében, az AutoSportKlub egyesület és  a Román Autóklub (A.C.R) közös szervezésében, az első futamhoz hasonlóan, az A.C.R gyakorlópályáján.

Az.első, méltán sikeresnek mondható futamot értékelve, a két társszervező néhány versenyszabályt módosított, az amatőr versenyzők előnyére:

- Bevezetik az N0-ás, azaz 1400cm3 alatti autó kategóriát, ezáltal a szerényebb képességű autók egymás között versenyeznek és nem „nyomják el" a nagyobb lökettérfogatúak, N0-ás autónak minősülnek például a széria Dacia 1300, 1310, Daewoo Matiz, Tico, Trabant márkájú autók.

- Egy versenyző beiratkozhat több autóval is a versenyre, de ezeknek külön kategóriákban kell szerepelniük.

- Egy autóval legtöbb két versenyző indulhat, ebben az esetben két külön rajtszámot cserélnek az autón

- A bajnokság utolsó futama után a szervezők összesítik a pontszámokat, a 6 futam közül az 5 legjobb eredmény számít a bajnokság végeredményébe, ez alapján kiválasztják a kategóriák bajnokait.

A verseny a gyakorlópálya betonozott részén zajlik, amelyen a szervezők egy kb. 2 kilométeres, kanyarokkal, visszafordítókkal és sikánokkal tűzdelt útvonalat alakítottak ki, ezt kell majd a legrövidebb idő alatt teljesíteni, 2 bemelegítő kör és 3 mért kör alapján alakul ki a végeredmény.

A legutóbbi versenyen sok érdeklődő vett részt.

Beiratkozhatnak amatőr és licensszel rendelkező versenyzők, bukósisak és biztonsági öv használata kötelező, illetve a autó tökéletes technikai állapota.  A versenyre jelentkezni az Román Autóklub székhelyén lehetséges, a beiratkozási díj 40 RON, amelyből az ACR és AutoSportKlub tagok 50%-os engedményt kapnak. Az első futam jelentős versenyzőszáma alapján a szervezők egy előzetes jelentkezést ajánlanak, a 0744-792297-es, 0744-938883-as számokon vagy az autosportklub@gmail.com címen.

A verseny március 14.én, 11 és 17 óra között zajlik, és az első futamhoz hasonlóan, mind versenyzőknek, mind a nézőknek izgalmas és tartalmas szórakozást kínál, a kulturált és biztonságos autóversenyzés szellemében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: