2013-04-22 18:31:01• hírek • Póti Orsolya

Újabb Kazinczy-érmet szerzett a Kölcsey

Győr adott otthont a Kazinczy Ferenc Nyelvművelő Versenynek, melyen az országos Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny továbbjutói is megmérkőztek. A versenyen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két diákja is képviselte országunkat.

Az Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Verseny a kolozsvári Aranka György Nyelv- és Beszédművelő Kör által szervezett megmérettetés, melyre a magyar tannyelvű középiskolákban működő beszédkörök diákjai jelentkezhettek.

A március 22-23. között, Kolozsváron megrendezett megmérettetés után több kölcseys diák is dicséretben részesült, közülük viszont Marián Ágnes és Huszti Brigitta jutott tovább a nemzetközi döntőbe, ahol harcba szálltak a Kazinczy-éremért.

A döntőnek, azaz a Kazinczy Ferenc Nyelvművelő Versenynek Győr adott otthont április 20-án, szombaton. A Kazinczy-érmet Marián Ágnes XII. A osztályos diák is megkapta, ezzel a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium immár a nyolcadik ilyen éremmel büszkélkedhet. A diákokat Bagosi Ilona magyar tanárnő készítette fel a megmérettetésre.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: