2010-09-20 12:19:22• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb Fradi-zakó, döntetlen a rangadón

Az Üllői úton a jól kontrázó Siófok tudott nyerni, nem bírt egymással a DVSC és az UTE.

A magyar labdarúgó élvonal, az NB1 hetedik fordulójában sem tudott kimászni a gödörből a Ferencváros, amely ezúttal a Siófok ellen szenvedett vereséget. Nem bírt egymással a Debrecen és az Újpest, élre állt az MTK.

A kék-fehér együttes az egykori nagy rangadókat idéző párosítás keretén belül a Vasast fogadta. A remek szezonkezdetet produkáló angyalföldiek lendülete a Hungária körúton gyorsan elfogyott, Tischler duplájával és Gál góljával a hazaiak már az első félidőben bebiztosították győzelmüket. A második félidőben Gál még rátett egy lapáttal a hazaiak fórjára.

A Ferencváros mindenképpen feledtetni szerette volna az egy héttel ezelőtti, Újpest elleni zakót, ennek következtében Józsi, Schembri, Rósa és Tóth is közel állt ahhoz, hogy bevegye a Siófok kapuját. Ezzel szemben egy kontra végén a japán Homma a Balaton-partiakat juttatta előnyhöz. A szünet után folytatódott a hazaiak fölénye és a vendégek gólszerzése, ezúttal az exfradista Sowunmi volt eredményes. Alig két perccel később Schembri visszahozta a hazaiak reményeit, de az FTC egykapuzása ellenére sem tudott kiegyenlíteni.


A Ferencváros játékosai nem értik fotó: ftc.hu
A Ferencváros játékosai nem értik fotó: ftc.hu


Az etap rangadójára Debrecenben került sor, ahol a gyenge formában lévő DVSC (0-3 a Győr, 0-5 a Metaliszt ellen) a kirobbanó formában lévő Újpestet fogadta. A felázott talajon az első félidőt nagy harc és kevés helyzet jellemezte. A szünet után két percen belül előbb Simek révén a vendégek, aztán Laczkó góljával a hazaiak lőttek gólt. Az utolsó húsz percben megélénkült a meccs, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám gól már nem született.

A tabella élére győzelmével az MTK állt 14 pontjával, egy ponttal megelőzve a Kaposvárt és a Honvédot. A Debrecen jelenleg az ötödik három, az Újpest és a Ferencváros pedig hetedik és kilencedik, négy-négy ponttal az éllovas mögött.

Eredmények:
MTK
- Vasas 4-0
gólos: Tischler (18., 37., 11-es), Gál (27.), Pál (85.)

Kaposvár - Paks 1-2
gólok: Oláh (25., 11-es),illetve Böde (62.), Montvai (64.)

Szolnok - Győr 0-3
gólok: Koltai (37.), Ceolin (51, 73)

Ferencváros - Siófok 1-2
gólok: Schembri (71.), illetve Homma (41.), Sowunmi (69.)

Haladás - Honvéd 1-1
gólok: Tóth (27.), illetve Coina (63.)

Pápa - Kecskemét 4-1
gólok: Gyömbér (8.), Takács (13.), Rebryk (40.), Heffler (90.), illetve Gyagya (11.)

Debrecen - Újpest 1-1
gólok: Laczkó (75.), illetve Simek (73.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: