2020-03-14 09:00:26• hírek • Bede Emőke

Újabb 19 koronavírus-teszt hozott negatív eredményt

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság az előző 45 minta után újabb 19-et küldött el Kolozsvárra, laboratóriumi vizsgálatra. Péntek este pedig visszaérkeztek az eredmények: a mintaadó személyek közül senki sem fertőződött meg a Covid-2019-cel, azaz az új típusú koronavírussal – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal szóvivője.

Péntek este, 20 órakor Szatmár megyében 51 személy volt intézményes karanténban, további 136-ot pedig lakhelyi elkülönítés alá vontak.


Országos adatok

Újabb tizenhárom koronavírusos megbetegedést igazoltak szombatra virradóan, ezzel 95-re emelkedett a koronavírussal diagnosztizált személyek száma Romániában - közölte az Agerpres hírügynökség a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) adataira hivatkozva. Előbb négy Olaszországból érkezett személyről, egy 32 éves temesvári férfiről és egy 41 éves ugyancsak temesvári nőről derült ki, hogy pozitív a tesztjük, ők március 12-én érkeztek, illetve két lugosi lakos, egy 33 éves nő és egy 36 éves férfi, akik pénteken jöttek haza, szintén fertőzöttnek bizonyult.


Ezt követően egy 32 éves karánsebesi nőnél, aki március 10-én jött haza Olaszországból, és egy 34 éves bukaresti férfinál, aki március 9-én érkezett Londonból mutatták ki a vírus jelenlétét. A 89. fertőzött egy 49 éves Bihar megyei nő volt, aki március 10-én tért haza Olaszországból. Szombaton hajnalban további hat személyt diagnosztizáltak koronavírus-fertőzéssel. Lebetegedett egy egyéves bákói kisgyerek, akit meglátogatott a március 3-án Olaszországból hazajött nagynénje, aki egyelőre tünetmentes.


Kimutatták a vírust egy 41 éves iaşi-i nőnél is, aki Dubajból tért haza, Iaşi és Bukarest között ingázik, és március 9-étől járt munkába. A legutóbbi négy eset egy 64 éves Neamţ megyei nő, aki március 9-én tért haza Olaszországból, egy 42 éves iaşi-i nő, aki Franciaországból jött haza, egy 27 éves nő és egy 44 éves férfi Krassó-Szörény megyéből, akik Olaszországból jöttek haza és Dâmboviţa megyében vannak karanténban. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: