2011-02-10 14:28:22• hírek • Szatmár.ro

Újabb 1500 megbetegedés

A várt határokon belül mozog a felső légúti fertőzöttek száma Szatmár megyében.

A járványügyi helyzet az influenza-esetek számának enyhe emelkedési tendenciáját mutatja, ami közepes intenzitású tevékenységet jelent, elsősorban az ország észak-nyugati, észak- és délkeleti részein. Ezen kívül, elszórtan gócpontok alakultak ki az ország többi részén - áll az Országos Járványügyi Felügyelet legfrissebb jelentésében.
Az elmúlt három hétben a légúti fertőzések száma meghaladta az alapszintet, de nem lépte túl a várt maximális értéket.
A 2011. január 31 - február 6. közötti időszakban összesen 90.222 akut légúti fertőzéses esetet regisztráltak, ami 11,1%-kal kevesebb, mint az előző héten.

Ugyanebben az időszakban 73 influenzás megbetegedést regisztráltak (idén télen, 2010 októbere óta, összesen 194 hasonló eset fordult elő). A 73 új esetből 45 A-H1N1, a többi B-típusú fertőzés. Az A-H1N1 vírusfertőzéses esetek a múlt héten 5 halálesetet okoztak: 2-t Bukarestben és 1-1 esetet Braila, Fehér és Hunyad megyében. Az elhunytak többnyire krónikus betegek és / vagy túlsúlyosak voltak.

Ami Szatmár megyét illeti, az elmúlt héten nem regisztráltak újabb újinfluenzás esetet. A virózisok és a tüdőgyulladások száma azonban február elején sem csökkent: az elmúlt héten újabb 1571 megbetegedésről tudtak a háziorvosok.
Ezúttal is a gyerekek és a fiatalok körében regisztrálták a legtöbb esetet: a 0 és 4, valamint az 5-14 éves korosztály tagjai közül 741-en betegedtek meg, míg a legkevésbé a 65 éven felüli Szatmár megyei lakosság volt az érintett.
A szezonális influenza elleni oltási kampány elindítása óta főként az idősebb lakosság igényelte az ingyenes immunizálást - ez pedig az elmúlt héten sem volt másként. Jócskán visszaesett a vakcinát igénylők száma, mindössze 200 személy kérte az oltást - nagy részük 65 éven felüli lakos.

Az orvosok azonban továbbra is azt javasolják, hogy mindenki oltassa be magát influenza ellen, hiszen ez az egyedüli módja annak, hogy ne kapjuk el az influenza-fertőzést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: