2010-04-07 14:31:53• hírek • Póti Orsolya

Új vezetők, új tervek

A Szatmári Magyar Diákszövetség tisztújító közgyűlésén nemrég választották meg új elnöknek Kölcsey Norbertet  valamint Fábián Zsolt vállalta fel az alelnöki tisztet. Az új vezetők a Szatmár.ro-nak beszámoltak arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek egy  diákszervezetben, és milyen terveket valósítanának meg  a jövőben.

Kölcsey Norbert és Fábián Zsolt, a Kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetem diákjai, illetve az SZMDSZ új vezetői a Szatmár.ro-nak elmondták: az évek során számos diákszervezetbe és tevékenységbe is bekapcsolódtak, ami által rengeteg tapasztalatot szereztek ilyen téren. Részt vettek a Kolozsvári Magyar Diákszövetségben, valamint Tudományos Diák Konferenciákon, és bekapcsolódtak a Félsziget Fesztivál szervezésébe is. A fiatal vezetők szerint nagyon érdekes megfigyelni a különböző szervezetek gazdasági hátterét, illetve egyre átláthatóbb számukra az, hogy egy diákszervezetbe való bekapcsolódáskor a diákoknak mennyi esélyük nyílik arra, hogy több ágazatban is kipróbálhassák magukat, ami jelentős szakmai előnyt is jelenthet.

A SZMDSZ új elnöke elmondta, hogy a jövőben szeretnének minél több fiatalt bevonni a szervezetbe, de tudatában vannak annak, hogy ez hosszú időbe telik. Szatmár megye szerintük elég nagy ahhoz, hogy egy diákszervezet jól működhessen, csak mindehhez generációkat kell kinevelni, és el kell érniük azt, hogy a közösség megszokja, elfogadja a diákszervezet létét. A szervezet célja az, hogy az ifjúság ne zárkózzon be saját világába, mozduljon ki és kapcsolódjon be különböző tevékenységekbe, hiszen ezáltal különböző lehetőségeket ismernek meg, illetve lehetőségük nyílhat más-más szervezetek megismerésére.

A jövőben az SZMDSZ különböző képzéssorozatokat indít el középiskolás és egyetemista diákok számára, valamint idén is megrendezésre kerülnek az ifjúsági napok, csak a szervezők különböző újításokat végeztek a rendezvényen, de ezeket egyelőre még nem hoznák nyilvánosságra - mondta el Kölcsey Norbert. Kölcsey még hozzátette, reméli, hogy a tevékenységek során az ifjúsági szervezet kultúrája nálunk is kialakul, mivel Erdélyben rengeteg lehetőség és projekt van, amit ki lehet használni, és ami igen hasznos lenne a fiatalok számára.


Az SZMDSZ elnöke Kölcsey Norbert és alelnöke Fábián Zsolt
Az SZMDSZ elnöke Kölcsey Norbert és alelnöke Fábián Zsolt


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: