2013-09-09 13:51:09• hírek • Póti Orsolya

Új vezető a szatmári művészeti líceum élén

Változás történt a Szatmárnémeti Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum élén. Az intézet igazgatói feladatkörével Chindris Corina lett megbízva, az aligazgatói szerepet pedig Bertók Béla tölti be.

A szatmári művészeti líceumban az aligazgatói funkciót már évek óta magyar anyanyelvű személy tölti be, ugyanis a tanintézményt szép számban látogatják magyar nyelvű diákok. Manfrédi Annamária zongoratanárnőt, a líceum eddigi aligazgatóját a 2013/2014-es tanévtől Bertók Béla hegedűtanár helyettesíti, a tanintézmény élén pedig Hoduti Natalia angoltanárnő helyett Chindris Corina román- és ortodox teológia szakos tanárnő áll.

Bertók Bélát már több alkalommal is javasolták kollégái erre a posztra, idén pedig hozzá is jutott, ami nem kis meglepetéssel töltötte el a hegedűtanárt.

„A tanárkollégák sok szerencsét és kitartást kívántak az előttem álló új feladatokhoz, én pedig biztosítom őket afelől, hogy a jövőben úgy állok hozzá kötelezettségeimhez, hogy a tanárok és a diákok egyaránt jó feltételek között tudjanak dolgozni és tanulni" - mondta el Bertók a Szatmár.ro-nak.

Mint megtudtuk a 2013/2014-es tanévtől Chindris Corina tölti be a vezetői szerepet, aki már két alkalommal is volt aligazgatónő, és egy másik tanintézménynél pedig igazgatói feladatkörrel volt megbízva.

Az új tanévtől a líceumot látogató diákok jobb körülmények között tanulhatnak, ugyanis az intézmény bérbe kapta az úgynevezett Pirostéglás épületet. Ebben az ingatlanban tíz tanterem, egy díszterem, 4 hangszerterem, egy tanáriszoba és egy, az alagsorban kialakított nagyterem áll majd a diákok és a tanárok rendelkezésére.

A művészeti líceumban idén is három kilencedik osztály indul, kettő román, egy pedig magyar tagozaton. Az első osztályban beteltek a helyek, az előkészítő osztályokba viszont még várják a diákok jelentkezését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: