2010-12-20 15:06:55• hírek • M. T. R.

Új üzletházikók a nagykárolyi piacon

A nagykárolyi élelmiszerpiacon újabb kereskedelmi egységek létesítéséről is döntött idei utolsó tanácsülésén a helyi tanács. Amint már beszámoltunk róla, pénteki gyűlésén a megyejogú város önkormányzati döntéshozó testülete a piacnál tizennégy egységet kíván létrehozni.

Két megkeresés is érkezett a helyhatóságról az újabb kereskedelmi egységek ügyében. Hírportálunk információi szerint a vállalkozóknak volt saját elképzelésük a bolt kinézetéről, azonban az önkormányzat ragaszkodik ahhoz, hogy egységes külalakúak legyenek a piaci épületek. Azért nem enged álláspontjából a városházi szaktestület, mert különben hézagok jönnének létre az épületek között. Például érkezhetne olyan kérés, miszerint a már meglévő építménytől pár méterre alakítana ki egy kereskedelmi egységet. Ezzel viszont a város jópár négyzetméternyi hasznos terület bérbeadásától esne el.

A tanács ülésén a gazdasági bizottság vetette fel, hogy az egységesség és a terület minél hasznosabb kihasználhatósága végett az összesen 247,4 négyzetméter alapterületű piacrészen 14 boltházat építsenek fel. Az egységek hasonulnak a már meglévőkhöz, azaz szintén hatalmas hőszigetelős nyílászárók lesznek rajtuk.


A Penny parkolója mellett sorakoznak majd
A Penny parkolója mellett sorakoznak majd


Közvetlenül a Penny bevásárlóközpont parkolója mellé épülnek majd fel ezek a boltok. A 14-es számú építmény a benzinkúttal lesz határos, és onnan egészen a 6-os számúig a szupermarket udvarával érintkeznek egyik oldalról a boltok. Az 1-estől az 5-ös számúig az egységek az Ignişului utcával érintkeznek. Az első bolt és a már meglévő egységek között a piac egyik kapuja lesz.

Az egységes kinézeten túl a 14 boltépület kapcsán ugyancsak kikötése az önkormányzatnak a helyi tanács határozata értelmében, hogy ne lehessen akármelyiket kibérelni, hanem az egyes számútól megkezdve sorban. A döntés azt írja elő, hogy kikiáltásos lesz a bérlemények szétosztása, azaz az elsőre lehet majd előbb ajánlatott tenni, s amennyiben az „elkelt", akkor sorban a többire. Az egységek amúgy nem egyforma nagyságúak, a zömük 20 négyzetméteres, míg a középül lévő, azaz a hatos számú 44,25 négyzetméteres.

Egyébiránt nyilvánvalóan folyamatossága lesz az üzlethelyiségek kibérlésének. Egyelőre csak kettőre volt igénylés, de várhatóan a többi sem marad sokáig üres.


Ugyanígy fognak majd kinézni
Ugyanígy fognak majd kinézni


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: