2011-02-17 13:48:00• hírek • Szatmar.ro

Új útjavítási technológiát mutattak be

Az aszfaltréteg infravörös fénnyel történő kezelése lenne az igazi megoldás a gödrök foltozására, közölte a sajtó képviselőivel Muresan Marcel, a technológiával bíró nagykárolyi cég vezetője.

A környezetbarát, illetve újrahasznosítási szempontból sem utolsó eljárás pontos költségeiről ugyan nem tájékoztatták a sajtó képviselőit a jelen lévő szakemberek, azt azonban közölték, hogy hosszú távon olcsóbb, mint a jelenleg használatosaké.

A város vezetősége szemlátomást díjazta is az ötletet, amelynek felhasználásával a javítások az ígéretek szerint egy örökkévalóságig tartanának, bár Muresan hamar hozzátette, az is jó eredménynek számít, ha néhány évig megállja a helyét.
Az eljárás során az elhasználódott aszfaltot egy újjal pótolva 160 fokra hevítik, majd elegyenlítik ezt. A még meleg réteget ledöngölik és közel fél óra elteltével már járhatóvá válik a javított felület.

A vezető elmondása szerint, ezzel a folyamattal elkerülhető, hogy a nedvesség bejusson a rétegek közé és így tönkremenjen a járható felület, hiszen a régi réteget az infravörös fény hője egybeolvasztja az újjal. Előnye továbbá, hogy egy 3 négyzetméteres felületet hozzávetőleg fél óra alatt javíthatnak, ugyanakkor hidegben és nedves, párás levegő esetén is használható a technológia. Az eljárás során az infravörös fényt és az aszfaltréteget kibocsájtó gépezeten kívül csupán két munkásra van szükség. A bemutató során ez az utóbbi pont kissé kérdésessé vált, hiszen a súlyos szerkezetet négy munkás volt kénytelen mozgatni.

Kíváncsian várjuk, mennyire lesz sikere Szatmárnémetiben, illetve Szatmár megyében ennek az eljárásnak és ez mennyibe is fog kerülni pontosan.


Kezdődik az útjavítás
Kezdődik az útjavítás



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: