2010-08-10 17:30:14• hírek • Póti Orsolya

Drága lesz az iskolakezdés

Érdemes már most beszerezni a szükséges tanszereket, mert a tanév elején megjelenő áru minden bizonnyal sokkal drágább lesz.

Miközben a gyerekeknek még javában tart a vakáció, a szülők feje már fő a szeptemberi iskolakezdéssel kapcsolatos költségek miatt. Az idei tanévkezdés az áfaemelésnek köszönhetően idén még drágább lesz, ezért a szülőknek több száz lejes költséggel kell majd számolniuk.

A kiadók emelték a tankönyvek árát, de ezek mellett a tanszerek is drágultak, így akár 700-800 lejbe is kerülhet egy gyerek beiskoláztatása. Az idei tankönyvcsomagok árát még nem lehet tudni, de az új tanszereket érdemes még most beszerezni, hiszen két hét múlva a drágábbak jelennek meg a polcokon. A tankönyvek, füzetek, írószerek mellett ilyenkor sok szülőnek meg kell vennie a tornafelszerelést, földgömböt és a térképeket, szótárakat melyek ára a 200 lejt is meghaladhatja.

Óriási árkülönbségeket észlelünk a polcokon: egy iskolatáskát már be lehet szerezni 30 lejért is, de egy színesebb, minőségibb Micimackós, vagy Hannah Montana-s iskolatáska akár 150 lejbe is kerülhet. Az A4-es vonalas, illetve kockás füzetek ára most 5 és 9 lej között van, az A5-ösöké pedig 2 és 5 lej között. Rajztömböt lehet 2 lejért is kapni, de kapható 12 lejért is. A vízfestékek 6 és 20 lej között mozognak, egy minőségi töltőtoll ára pedig elérheti a 35 lejt is. A filc, marker és színes ceruza szettek ára 8 lej és 15 lej között mozog, de akár 37 lejért is vásárolhatunk minőségi 24 darabos filckészletet.

Az iskolakezdés bizony drága mulatság, de nem mindig az olcsó termék a jó választás. Egyre nagyobb mennyiségben fogynak a távol-keleti termékek, amelyek a legtöbb káros vegyi anyagot tartalmazzák, és hamar tönkremennek. Környezetvédelmi szempontból a tanszerekre is igaz, hogy  ha tehetjük jó minőségű terméket vásároljunk, hiszen így sokkal kevesebb dolog kerül a szemétbe, és sokkal tovább tartanak.


Drágábbak lesznek a tanszerek
Drágább lesz az iskolakezdés


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: