2012-09-14 10:47:54• hírek • Póti Orsolya

Új tanévet kezdenek a rabok is

A Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézetben is szeptember 17-én kezdődik a 2012/2013-as tanév. A képzésekre összesen 21 fogvatartott iratkozott be.

A 83/2010-es törvény értelemében mindazok a fogvatartottak, akik legalább egy évig látogatják az iskolát, harminc nappal kevesebbet kell letöltsenek a kiszabott börtönbüntetésből. Szintén ez a törvény írja elő azt, hogy a fogvatartottak képzése az elmúlt tanévtől kezdve kötelező.

A Szatmár megyei Büntetés-végrehajtó Intézmény tanfolyamai a „Doamna Stanca" Líceumban zajlanak az Oktatásügyi Minisztérium által elkészített tanterv szerint. Az elemi osztályba beiratkozók órái Cornelia Jurcan tanárnő irányításával zajlanak, a gimnazista fogvatartottak képzését pedig a líceum többi tanárai biztosítják.

Szatmár megyében idén 21 fogvatartott iratkozott be a büntetés-végrehajtó intézmény és az Oktatásügyi Minisztérium által szervezett tanfolyamokra. Szeptember 17-től tíz személy az alapképzéseken, 11 személy pedig a gimnáziumi oktatásban fog részt venni.

„Az iskolába való beiratkozás és a tanfolyamokon való részvétel nagyon hasznos, mert segít abban, hogy a foglyok szabadulásuk után könnyebben beilleszkedjenek a társadalomba és abban is, hogy munkát találjanak." - nyilatkozta Raluca Dimulescu, a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet sajtószóvivője.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: