2018-09-10 13:17:42• hírek • Szatmár.ro

Új tanév kezdődik a Hám János Líceumban

Szeptember 10-én a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai is összegyűltek, hogy rendhagyó tanévnyitó ünnepséggel és szentmisével kezdjék meg az új tanévet.

Ádámkó István iskolaigazgató köszöntőjében mind a legkisebbekhez, az előkészítő osztályosokhoz, mind a legnagyobbakhoz ösztönző gondolatokkal szólt. ,,Nem elég a rosszat kerülni, hanem a jót is kell cselekedni! Iskolánk névadójának, Hám János püspöknek ez a mondata legyen erőforrás számunkra ebben a tanévben. Miközben iskolánk tanárai megkoszorúzták Gyöngyösön a napokban a Hám János emléktáblát, megfogalmazódott bennem, hogy milyen szép lenne, ha ez a mondat erőforrássá válna ebben a tanévben mindannyiunk számára. Hám János püspök arra buzdít és bátorít bennünket, hogy vágyakozzunk a jóra, keressük a jót.


"Aki csak arra törekszik, hogy a rosszat elkerülje, az lényegében spekulál, számító, passzív! A jó utáni vágyakozás, a jónak a folyamatos keresése teszi lehetővé számunkra a fejlődést, a növekedést” – mondta.



Az intézmény vezetője köszöntötte a tanárokat is, akiknek sok erőt erőt, türelmet és kegyelmet kívánt az elkövetkezendő hónapokra. “Meggyőződésem, hogy oktató-nevelő munkán csakis azáltal lehet eredményes ha nevelésünk alapja Krisztus. Mindannyian figyeljünk és nyissunk Isten feltétel nélküli szeretetére” – tette hozzá.


A szülőknek megköszönte a bizalmat, azt, hogy a Hám János Líceumba íratták gyermekeiket. Ebben a tanévben összesen 767 diák – 182 óvodás és 585 iskolás kezdi meg tanulmányait az iskolában. Az igazgató örömmel jelentte be azt is, hogy a 2018/2019-es tanévtől kezdődően az elektronika és automatizálási profilú-elektronikai műszerész osztályok (a IX. és a X. osztály diákjai egyaránt) duális szakképzés formájában folyatatják tanulmányaikat, melynek köszönhetően az állami ösztöndíjon kívül a partner cégek is ösztöndíjban részesítik majd a  diákokat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: