2010-03-16 14:59:32• hírek • Szatmár.ro

Új tanácsosok

Miután pénteken Kovács Ottó, Magos Róbert és Máriás István, lázári PD-L-s tanácsosok helyébe beiktatták Sabo Alexandrut, Codaş Leontint és Dencsák Vasilét, a párt községi elnöke és az új döntéshozók sajtótájékoztató keretében magyarázták el a lépés lényegét.

Oşan Berindea Sorin, községi elnök szerint a felsoroltak nem vállaltak szerepet a legutóbbi választási kampányokban, és többek között „nem aktiváltak” az állalemnökválasztás napján sem — hogy ezt pontosan mire értette Oşan, azt nem árulta el.

Az új tanácsosok terveikről elmondták: kezdeményezni akarják egy ANL-tömbház és egy sportcsarnok építését, viszont, mint azt megtudtuk, ezek olyan dolgok, amelyeket már elindított Lengyel István, a község polgármestere. 
A PD-L megyei vezetése példátlan döntést hozott április 4-én: kizárta soraiból három lázári tanácsosát, akik így a törvény értelmében tanácsosi mandátumukat is elveszítették. Miután a határozatról elmondásuk szerint utólag értesültek — Oşan szerint ez nem így van —, a pénteki tanácsülésen, egyórás vita után végülis beiktatták a helyükre került személyeket.

PDL

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: