2016-11-01 11:16:26• hírek • Szatmár.ro

Új tanácsos és átcsoportosított összegek

A Vetés felé vezető teljes út kezelésének jogát a település önkormányzata kapta meg.

A Szatmár Megyei Tanács legutóbb megtartott ülése rögtön egy új tanácsos beiktatásával vette kezdetét. Az eddig a PSD frakcióját erősítő Mircea Ciocan ugyanis a december 11-én esedékes parlamenti választásokhoz közeledve pártot váltott, emiatt pedig új személy került a helyére. A PRU (Egységes Románia Párt) új politikusát Ferencz Constantin helyettesíti a PSD frakcióban.

A tanácsülésen több erőforrás-átcsoportosításról is döntöttek a tanácsosok. Egyebek mellett a köztéri szobrok felállítására elkülönített pénzeket nem használják fel idén, ám kár lett volna veszni hagyni azokat az összegeket. A felszabadult pénz egy részét a gyermekvédelem kapta meg, ott ugyanis havi 2,6 millió lej a fizetési alap, a múlt hónapban pedig 1 millió lejjel egészítették ki a költségvetésüket, most pedig újabb 3 millió lejt szavaztak meg nekik, a decemberi fizetés viszont még mindig a „levegőben lóg".

A tanácsosok döntöttek arról is, hogy a közeljövőben fontos tanügyi és kulturális eseményeket támogatnak. Pénzt adtak például egy hamarosan megrendezésre kerülő regionális fizikaverseny megszervezésére, amelynek a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium ad majd otthont. A Szatmár Megyei Tanács támogatja továbbá, mások mellett a november 4-én kezdődő 8. Interetnikai Színházi Fesztivál megszervezését is, 25 ezer lejjel.

A tanácsülést követően a 19-es számú országútról letérő, Vetés felé vezető út kezelését megkapta a település. Pontosabban rendeződött a helyzet, tavasszal ugyanis át lett adva az út egyik része, ám egy 4,8 kilométeres szakaszt a tanácsülésig a megyei tanács kezelt. „Vetés a tavasszal átvette az útnak azt a részét, amelyik javításra szorult. Most megkapta azt is, amelyet a Szatmár Megyei Tanács már felújított. Szerintem ez így normális: egy útszakaszt egyvalaki kell kezeljen" - mondta Pataki Csaba tanácselök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: