2011-01-28 15:00:59• hírek • Szatmar.ro

Új szülészeti klinika

A sajtó jelenlétében nyitotta meg Muncean Mircea szülészorvos a megyeközpont első szülészeti magánklinikáját.

A modern felszereltségű intézmény a vezető elmondása szerint méltó vetélytársa lehet akár a magyarországiakénak is, hiszen igyekeztek úgy berendezni ezt, hogy a páciensek számára a legkényelmesebb, ugyanakkor orvosi szempontból is a legmodernebb legyen.

A megyében csak itt található meg az a felszerelés például, amelynek segítségével a csont sűrűségét is fel tudják mérni. Az egészségügyi központ bár az eddigiekben is működött, mint nőgyógyászati rendelő, február 7-étől a jó feltételek között itthon szülni vágyók kívánságát is kielégítheti.
A magánklinikán elvégzik úgy az egyszerű-, mint a komplikáltabb császármetszéses szülést is. Előző 3 800 lejbe, míg utóbbi 4 800 lejbe kerül, tudtuk meg Munceantól.

A vezető azt is elmondta, a legnagyobb problémát a kollégák megtalálása jelentette, hiszen több megkeresett személy is félt belevágni az újba. A szülészorvos hozzátette, komplikációk adódhatnak úgy a magánklinikán, mint az állami szülészeteken, azonban ők nagyobb gondot fordítanak a várandós anyákra, mint az állami intézményekben.
Az öt darab két ágyas szoba saját fürdőszobával, illetve televízióval és hűtőszekrénnyel van ellátva, a nehezebb szülések utáni ápolásra pedig két ágy áll a rendelkezésre.

Közel 1 millió eurós befektetés volt szükséges a klinika szülészeti osztályának kialakításához, ezt banki kölcsönből, illetve Európai Uniós támogatásból valósították meg. A fentebb említett szobákon kívül további egy áll még az újszülött gyermekek rendelkezésére, ugyanakkor különböző laboratóriumok is helyet kaptak a magánklinikán.


A modern körülmények adottak az új klinikán
A modern körülmények adottak az új klinikán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: