2009-04-21 17:16:09• hírek • MTI/AFP

Új szolgáltatásokat mutatott be a Google

Két új szolgáltatással fejlesztette keresőjét a Google, a képkereső további finomításával hasonló témájú felvételeket lehet keresni, a másik szolgáltatás révén pedig a felhasználók időrendbe állíthatják a lekért híreket.

A hétfőn munkába állított Similar Images (hasonló képek) és News Timeline (hírek időrendje) nevű szolgáltatások az internetes mogul kaliforniai GoogleLabs nevű kutatóműhelyéből kerültek ki.

A Similar Images sokkal inkább a képek, semmint a szöveg alapján keres hasonló felvételeket, így elkerülhető lesz, hogy például a jaguár szó beütésével a ragadozó és a luxusautó is megjelenjen a felületen. "Ha egy olyan képet látsz, amely tetszik, de nem tudod, milyen keresőszóval jellemezd, elég csak rákattintani a Similar Images gombra, hogy több hasonló képet kapj" - írták az interneten a Google bloggerei.

A továbbfejlesztett képkereső eredményeit mutatta be a Google mérnök-igazgatója, Radhika Malpani, aki a Paris szó beütésével illusztrálta a változásokat. A régi keresés nyomán Paris Hilton, az Eiffel-torony, és egy öreg templom jelent meg a képernyőn, az új gombra kattintva azonban szűkíteni lehet a témákat - olvasható a BBC hírportálján.

A Google News Timeline újságokból, magazinokból, blogokból, és más forrásokból gyűjti össze a híreket, a keresési eredményeket időrendi sorrendben tárja fel, amelyek között dátumok alapján lehet navigálni.

Az új szolgáltatások mellett a felhasználók a Google Labs új változatát is megismerhetik, amelyek keresztül bepillantást nyerhetnek a fejlesztéseken dolgozó ezernyi mérnök munkáiba.

A Google egyre jobban segíti a keresésben a felhasználókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: