2017-02-22 12:47:56• hírek • Kocsis Zoltán

Új szerződés, régi ismerős kivitelező – készülhet a homoródi út

Szerdán a Szatmár Megyei Tanács aláírhatta végre a 193A jelzésű megyei útszakasz modernizálásának kivitelezési szerződését. Több mint két évnyi huzavona és fellebbezések után elkezdődhet végre a borzalmas állapotban lévő út felújítása.

A beruházás értéke 88,39 millió lej,a kivitelező pedig egy régi ismerős, a Tehnic Asist. A botosani cég hat alvállalkozóval - Infralogistc SRL, Total Invest Grup SRL, Elporex SA, Sya Top Construct SRL, Miante Duo Group SRL, Mineral Com SRL - közösen lát neki a 48,2 kilométernyi útszakasz rehabilitálásának. A kivitelezési idő a szerződésben foglaltak szerint 36 hónap, akárcsak a munkára vállalt garancia. A kontraktusban szerepel az is, hogy a munkálatok ideje alatt a kivitelezőnek kötelessége biztosítani a megfelelő közlekedési feltételeket a teljes útszakaszon - magyarán, a teljes 193A megyei út karbantartását.

A szerződésben leszögezett műszaki feltételek szerint az úttest 6,5 méter széles lesz, amelyet két oldalon egyenként 0,75 méter széles útszél szegélyez. Az útnak 20 centiméter vastag kő képezi az alapját, erre jön két réteg, összesen 10 centiméter vastag aszfalt. Összeségében 120 áteresz, 135 útleágazás és 1210 ingatlanhoz való leágazás kiépítése szerepel a tervekben.

A 193A jelzésű megye út Szatmárnémetiből indulva áthalad Amacon, Oroszfalun, Részteleken, Ivácskón, Alsóhomoródon, Középhomoródon, Felsőhomoródon, Bükkszoldobágyon, Béltekhodoson, Nagyszokondon és Szakaszon, így ér ki a Szatmárnémetit Zilahhal összekötő 19-es országútra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: