2015-05-19 16:02:19• hírek • MTI

Új szervezett bűnözés elleni főügyésze van Romániának

Hosszas mérlegelés után új főügyészt nevezett ki Klaus Iohannis államfő kedden a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) élére, Daniel Horodniceanu személyében.

A vádhatóság élén fél éve támadt üresedés, amikor az addigi főügyész, Alina Bica korrupciógyanúval előzetes letartóztatásba került és lemondani kényszerült.

Robert Cazanciuc igazságügyi miniszter április elején jelölt új vezetőt a - legfőbb ügyészséghez tartozó, de autonóm intézményként működő - DIICOT élére. A 40 éves Horodniceanu, aki eddig a DIICOT Iasi megyei részlegét vezette, több mint egy hete a bírák és ügyészek szakmai szervezetének ajánlását is megkapta.

A média már azt találgatta, hogy milyen - politikai vagy szakmai - kifogása lehet az államfőnek a jelölt személye ellen, amikor az elnöki hivatal kedden bejelentette, hogy Iohannis aláírta Horodniceanu kinevezését.

A DIICOT - a korábbi főügyész korrupciós botrányán kívül - nemzetközi embercsempész, kábítószer-kereskedő-, illetve pénzhamisító bandák leleplezésével és börtönbe juttatásával hívta fel magára a közvélemény figyelmét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: