2016-03-29 20:51:54• hírek • Szatmár.ro

Kereskényi a helyi rendőrség vezetőjének lemondását követeli

Hétfőn este megtámadtak egy nőt a régi főtéren - Ioan Precup szerint nők inkább ne járjanak egyedül este.

Egy szatmárnémeti nőt hétfő este 22.30 óra környékén két ittas hajléktalan támadott meg Szatmárnémeti régi főterén. Maga az inzultálás ténye is felháborító, ám a sértettet még jobban felzaklatta, hogy miután sikerült elszabadulnia, hosszú ideig volt kénytelen keresni egy helyi rendőrt, vagy bármely más hatósági képviselőt, hogy bejelenthesse az esetet. A főtéren és a környékén sem tartózkodott egyetlen rendfenntartó sem.

Az ügy kapcsán az egyik román nyelvű portál megkereste Ioan Precupot, a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség vezetőjét is, aki egybek mellett azt nyilatkozta, hogy a biztonságuk érdekében jó lenne, ha nők nem járnának egyedül sötétedés után Szatmárnémeti utcáin.

„A szatmáriak nincsenek biztonságban. Az utóbbi évek megoldatlan bűnügyei, a turisták nyári meggyalázása, az elmúlt hetek autófeltörései után újabb inzultus ér egy szatmárit, ezúttal is a város központjában. Ráadásul a helyi rendőrség vezetője, Coica polgármester bizalmi embere a szokásos arroganciával jelenti ki: a szatmári nők ne járjanak este az utcán! Ezúton kérem Ioan Precup lemondását a Helyi Rendőrség éléről, ha ő nem mond le akkor mondassa le a polgármester! Nem csak a felháborító nyilatkozat miatt, hanem mert bebizonyította: nem képes rendet tartani a városban. Júniustól olyan várost építünk, amelyet a jelenlegi káosz helyett a rend jellemez. Amelyben nem féltjük családjaink anyagi vagy bármilyen más biztonságát!" - írta az ügy kapcsán a Facebookon Kereskényi Gábor parlamenti képviselő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: