2014-03-14 17:09:35• hírek • Kocsis Zoltán

Új sürgősségi telefonszáma van a Szatmárnémeti Helyi Rendőrségnek

Új sürgősségi telefonszámon lehet ezentúl elérni és értesíteni a Szatmárnémeti Helyi Rendőrséget, amennyiben valami rendellenességet, szabálytalanságot észlelünk. Az intézmény az elmúlt hetekben félezer kereskedelmi társaságot és nagyságrendileg ugyanannyi taxisofőrt ellenőrzött.

Március 14-től megvalósult Butka Gergely városi tanácsos kívánsága - persze az ő neve nem hangzott el a sajtótájékoztatón - és működésbe lépett a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség új sürgősségi telefonszáma. Minderre azért volt szükség, mert ez mindössze négy számból áll, emígy pedig könnyebben megjegyezhető. Az intézmény és az önkormányzat vezetői azt remélik ettől a lépéstől, hogy a lakosság gyakrabban tesz majd bejelentéseket, amennyiben valamiféle rendellenességet tapasztal.

Péntektől tehát napi 24 órán keresztül hívható a 0361-919-es rövidített sürgősségi telefonszám. Emellett továbbra is tárcsázható a 0261-727020 és a 0733956970-es telefonszám is.

Ioan Precup, a helyi rendőrség parancsnoka beszámolt továbbá a pénteki sajtótájékoztatón arról is, hogy munkatársai 579 kereskedelmi társaságot ellenőriztek az elmúlt hetekben. Megdöbbentő, ám ezek közül mindössze 258 esetben találtak minden dokumentumot rendben. Százegy cég figyelmeztetést kapott, 116 nem tudta bemutatni papírjait, 116 esetben pedig folyamatban volt a dokumentumok beszerzése. Összesen hat bírságot szabtak ki 3500 lej értékben.

A helyi rendőrség az elmúlt időszakban 492 taxisofőrt is ellenőrzött - és 86 működési engedélyt vont be. Az ellenőrzések következtében közel félszáz kivetett bírság értéke 77.000 lej.

„Véget fogunk vetni a feketéző cápáknak. A sofőrök után a cégek következnek, őket ellenőrizzük majd", mondta Coica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: