2009-03-10 18:17:33• hírek • Szatmar.ro

Új stadion az Üllői úton

Kétszáznegyven millió euróba került a Ferencváros új, utramodern stadionja.

A Ferencváros labdarúgó csapata 2012-es szezont már egy új, utramodern stadionban kezdheti meg, mely egy 240 millió eurós komplexum részét képezi majd, mondta el Szász András, a csapatot birtokló Esplanade Real Estate kft. vezérigazgatója.

Az új létesítmény, követve a nyugat-európai trendet, egy sokoldalú komplexum lesz, melyben a labdarúgás mellett helye kapnak majd különböző kereskedelmi és szabadidő-tevékenységek.

Az épület-együttes két ütemben épül majd meg, első lépésben a stadion és a 90.000 négyzetméteres parkoló valamint egy irodaház készülne el, majd ezt követően egy bevásárló és- szabadidőközpont.

Ami magát a stadiont illeti, 23.000 néző befogadására lesz majd alkalmas és 60 millió eurót emészt fel. Érdekesség, hogy a fekvése 90 fokkal eltér majd a jelenlegitől.

A munkálatok már elkezdődtek, jelenleg a talajtechnikai vizsgálatok folynak. A tervek szerint 2010 tavaszán kezdik az Albert Flórián stadion bontását és 2012 nyarán veheti majd át a csapat az új otthonát. Az építkezések alatt a Fradi a Puskás Ferenc stadionban játssza majd a mérkőzéseket.

A Ferencváros labdarúgócsapatának 94%-a Kevin McGabe angol üzletember magyarországi leányvállalatának, a Esplanade Real Estate kft.-nek tulajdonában van. A Ferencvárosi Torna Club birtokolja a tulajdonrész öt százalékát, míg a Fotex további egy százalékot.Az Albert Flórián Stadion

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: