2017-11-21 14:02:39• hírek • Szatmár.ro

Új sportpályáknak örülhetnek a szatmári diákok

Három szatmárnémeti tanintézmény diákjai is új, műfüves foci- és sportpályákat vehettek használatba a mai nap folyamán.

A 850.000 lej összértékű beruházások átadóján jelen volt Kereskényi Gábor polgármester, Doina Feher alpolgármester és Maskulik Csaba városmenedzser is, aki megválasztása óta a szatmárnémeti oktatás fejlesztését tekinti az egyik legfontosabb feladatának. Az önkormányzat ennek köszönhetően az idei év során jelentősen megnövelte a tanügyi fejlesztésekre fordított pénzösszeget, és ami szintén nagyon fontos, ezek megfelelő időben a tanügyi intézmények rendelkezésére álltak.


A Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium, a George Emil Palade Technológiai Líceum és az Octavian Goga Gimnáziumi Iskola focipályái évtizedek óta nem voltak modernizálva, így az ott tanuló diákoknak még a XX. századi, elavult felületeken kellett készülniük. Ennek ellenére így is sikereket tudtak felmutatni a különböző versenyek alkalmával, az új beruházások azonban jelentősen megkönnyítik számukra a felkészülést. Az Eminescuban ráadásul nemcsak a focipálya kapott műfüves borítást és esti világítást, hanem elkészült egy új röplabdapálya is.


„Azon kívül, hogy a tornaórákon végre megfelelő körülmények között készülnek a diákok, azt is szeretnénk elérni, hogy az oktatás után is minél több fiatal sportoljon. Hiszen a sport nem csak fizikális felkészülést jelent, hanem erősíti a jellemet és javítja csapatszellemet is. Ma négy új pályát adtunk át, de nem állunk le, és addig dolgozunk, amíg minden szatmárnémeti tanintézményben megteremtjük a megfelelő körülményeket.” – mondta a pályaavatások kapcsán Kereskényi Gábor polgármester.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: