2009-06-05 17:53:44• hírek • Szatmar.ro

Nem enged a FIA, dezertált a Force India

A hatalmi pozícióban lévő Mosley nem enged, bomlik a FOTA egysége.

Azzal, hogy a Forma1-ben szereplő csapatok érdekvédelmi szervezete, a FOTA égisze alatt lévő csapatok mégiscsak leadták a nevezésüket a versenysorozat következő idényére, úgy tűnt, csökken az ellentét közte és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) között.

Ez azonban nem így van. Max Mosley, a FIA elnöke ellentmondást nem tűrően kijelentette egy svájci lapnak, hogy nem hajlandó tárgyalni a FOTA-val és esze ágában sincs velük konzultálni a szabályok módosítását illetően. „Mi hozzuk a szabályokat. Mi tesszük ezt hatvan éve és mi is fogjuk folytatni".

Közben úgy tűnik, a FOTA összetartó ereje egyre csökken. A Force India ugyanis, követve a Williams példáját, pénteken leadta a végleges nevezését is. Korábban neveztek ugyan a csapatok, ám ezt két feltételhez kötötték, mely közül a legfontosabb, hogy a FIA vegye figyelembe az ő véleményüket is a szabályok módosításánál.



Cserben hagyta a Force India a FOTA-t?


Megnövekedett a jelentkezők száma is, immár tíz csapatról tudni, hogy leadta a nevezést a következő szezonra, így Mosley egy teljes mezőnyt fel tudna velük tölteni. Az eddig ismert US F1, Lola, Litespeed, Campos, Prodrive, March és Superfund nevek mellett kiderült, további három csapat is leadta nevezését.

A Brabham Grand Prix Limited közben máris bajba került, ugyanis „elfelejtették" kikérni a korábbi világbajnok Jack Brabham családjának a véleményét az istálló feltámasztásáról szóló terveikről, így ők perrel fenyegetőznek.

Az olasz N.Technology Racing Team a túraautó-bajnokságban szerzett tapasztalatokat. A legkomolyabb jelentkező a baszk Epsilon Euskadi, amely a le Mans-i szériában szerepel. Joan Villadeprat csapatfőnök azt is kijelentette, hogy rendelkezésükre áll a következő három évre szükséges összeg valamint a megfelelő technikai háttér is. A szerelői és mérnöki iskolát működtető baszkok évi 70 millió eurós költségvetéssel terveznek.

Talán téves ezzel a harccal kapcsolatba hozni a törökországi „eseményeket", minden esetre tény: a 120.000 ember befogadására képes pályán megrendezésre kerülő hét végi Török Nagydíjra mindössze 9.000 jegy kelt el péntek délutánig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: