2008-10-28 12:36:51• hírek • Szatmar.ro

Ferrari nélkül a Forma1

Az olasz istálló kilátásba helyezte, hogy kivonul a Forma 1-ből az egységesített motorok esetén.

Miután Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA ) elnöke néhány héttel korábban bejelentette, hogy költségcsökkentés érdekében 2010-től egységesített motorokat szeretne látni a Forma 1-ben, előbb a Toyota háza tájáról lehetett olyan híreket hallani, hogy kiszállnának a sportágból. Azóta a japánok hivatalosan cáfolták az értesülést, ám hétfőn a Ferrari bejelentette, hogy fontolóra veszi a távozását.

Az egyedüli olyan istálló, amely a sportág kezdetétől folyamatosan részt vett a száguldó cirkuszban, egyetért a költségcsökkentéssel, de szerinte az egységesített motorok ellentmondanak a sportág alapelvének, amely technikai fejlesztésekkel kapcsolatos folyamatos versenyzésen alapul.

Bernie Ecclestone, a F1 főnöke szerint ugyanakkor az egységesített motorok nem akadályozzák a technikai versenyt, ráadásul a nagy csapatok is komoly összegeket takaríthatnak meg általuk.

Egyes források szerint Mosley hajlandó lemondani tervéről, egy feltétellel: amennyiben a gyári csapatok saját költségükön ellátnák motorral a független istállókat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: