2019-04-05 11:14:08• hírek • Nagy Tímea

Új rendeltetést kaphat a Wolfenbüttel utcai, lepusztult betonszerkezet

A beruházás egykori táblája (Fotó: Muhi Sándor)
A beruházás egykori táblája (Fotó: Muhi Sándor)

A napokban kiderül, ki és hogyan veszi használatba a több éve céltalanul tornyosuló betonszerkezetet. Van remény!

A Németi Református Egyházközség vezetőjével, nt. Sipos Miklós lelkipásztorral beszélgettünk, aki elárulta, a tárgyalási sorozat lassan a végéhez közeledik azzal a szatmárnémeti telephelyű vállalkozással, akik esetleg „belaknák” a kollégiumnak szánt épületkezdeményt. Részleteket nem tudhattunk meg. Míg a tárgyalások folynak – mely több hónapja tart már –, a felek nem árulhatnak el pontos adatokat.

 

Annyi biztos, az utolsó utáni pillanatban lépett az egyházközség, s úgy néz ki, a szerződő feleknek kölcsönösen kedvező feltételekkel sikerül megmenteni a szerkezetet az enyészettől.


Az építkezési engedélyt még megújíthatták. Ez azt jelenti, az építkezés befejezéséhez szükséges tervek készen vannak, mint a szerkezetre, mint a közműre egyaránt. Ennyit még sikerült megtudakolni, hogy a belső elrendezés terén a magánvállalkozásnak nem voltak specifikus igényei, így sikerült úgy megoldani, hogy a református egyházközség későbbi felhasználási terveinek is megfelelhessen. Lehet belőle irodaház, munkahely, de a hosszú távú (évtizedes) tervek alapján akár kollégium vagy ifjúsági központ is.


Fontos kiemelnünk, hogy nem eladásról, hanem bérleti szerződésről folyik az egyezkedés a felek között. Sipos Miklós kiemelte, hogy a beruházás költségei nem állami és nem határon túli támogatási összegek. A Németi Református Egyházközség befektet a jövőbe, több tíz éves távlatokban gondolkoznak – ezért jöhetett szóba egy ekkora, saját költségvetésű projekt, mely biztosan nem azonnal, de belátható időn belül megtérülhet.


Egy irodaház működése megfér a templom mellett. A cég hosszú távon tervez, Szatmárnémetiben biztos gyökeret vert már több mint 10 éve. A betonszerkezet végre épületté válhat, mely visszaadja az utca és a környék régi fényét. Az egyházmegye pedig biztos lehet abban, a birtokukban levő ingatlan nem válik az enyészet martalékává, hanem jó célt szolgál: helyet ad egy helyi cégnek, mely új munkahelyeket teremt szatmárnémetiek tucatjai számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: