2019-06-18 12:53:35• hírek • Bede Emőke

Új rekord? 181 km/h-val hasított, amikor lekapta a radar

A június 14–17. közötti időszakban a Szatmár megyei rendőrök több mint 240 helyszíni bíságot szabtak ki a KRESZ-ben foglaltakra fittyet hányó sofőrökre, de voltak olyanok is, akik nem úszták meg ennyivel a közúti kalandot.

Huszonkilenc sofőr ugyanis a rendőri intézkedés végén már nem kapta vissza vezetői engedélyét. Tizenhat személy gyorshajtás miatt vált ideiglenesen gyalogossá, közülük a leggyorsabbat nem kevesebb mint 181 km/h-val kapta lencsevégre a radar. További nyolc, 26 és 61 éves sofőrt pedig azért fosztottak meg a jogosítványától, mert a megfújt szonda bizony pozitív eredményt hozott.


Ugyanakkor voltak olyan ittas vezetők is, akik az italozásért nem csak a vezetői engedélyüket vesztették egy időre, hanem bűnügyi eljárás is indult ellenük, mivel leheletükben olyan magas légalkoholszintet mért, amely már a közúti bűncselekmények kategóriájába sorolta be az esetet. Az első ittas vezetőre Batizon bukkantak a rendőrök: a 24 éves, kányaházi fiatalember esetében 0,93 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda. Majd Szatmárnémetiben fújattak a zsaruk: egy helybeli fickó 0,62-vel, egy 67 éves, krasznabélteki sofőr pedig 0,93 mg/literrel bukott meg az ellenőrzésen. Mindhárom sofőr tvértesztnek vetették alá a pontosabb eredmények érdekében, majd bűnügyi eljárást indítottak ellenük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: